Anivizzion voor uw 3D CAD software

3D Model Creation

Alibre Design bevat een volledig pakket van mechanische ontwerp tools gericht op het snel en nauwkeurig creëren van modellen.

Volledig Parametrisch Design

Parametrisch design is de de facto standaard voor 3D mechanisch ontwerp en productie. Door het gebruik van een echte parametrische modeler bespaart u veel tijd. Parametrisch houdt in dat u intelligente onderdelen, assemblies en tekeningen creëert, die later snel en makkelijk aangepast kunnen worden. Wanneer een onderdeel gebruikt wordt, worden de wijzigingen real-time weergegeven in bijvoorbeeld een assembly, BOM of 2D tekening. 

Alibre Design is speciaal gemaakt voor parametrisch ontwerpen. Alle modules zijn met elkaar verbonden. Aanpassingen in het ontwerp kunnen gedaan worden door te klikken op de dimensies van het onderdeel en nieuwe waarden in te vullen. Wanneer u de assembly opent ziet u direct het onderdeel dat aangepast is. Wanneer u uw tekeningen opent ziet u alle views, waaronder ook de gedeeltelijke views en sectie views. De dimensies zullen voor u worden veranderd zodat u geen tijd hoeft te verspillen aan het opnieuw intekenen in 2D.

 

 

Assembly Design

Met Alibre Design is het combineren van meerdere onderdelen naar een assembly makkelijk. Door drag-and-drop contstraint management en real-time previews hoeft u zich minder zorgen te maken over wat er qua techniek gebeurt zodat u zich kan focussen op het ontwerp. Creëer exploded views die hergebruikt kunnen worden in 2D tekeningen of vraag de fysieke eigenschappen van de assembly’s op zoals massa en detecteer overlappende onderdelen. Ook kunt u makkelijk uw onderdelen aanpassen of updaten vanuit de assembly omgeving. Simuleer assembly bewegingen door op onderdelen te klikken en te slepen, om zo de real-world bewegingen te zien, voordat u een fysiek prototype maakt.

Toevoegen onderdelen